dinsdag 5 oktober 2010

Presentatie regeerakkoord: presentatie van bedrog.


De NOS kopt boven de video van de presentatie van het regeer/gedoogakkoord: 'Land weer voor hardwerkende Nederlander' (http://nos.nl/artikel/188117-land-weer-voor-hardwerkende-nederlander.html)

Inderdaad voor de hardwerkende Nederlander! Mensen die toevallig niet kunnen werken, zieken, gehandicapten, ouderen, mensen in de bijstand, wajongers... aan hen behoort het land straks kennelijk niet meer toe. Worden zij straks naar Duitsland gestuurd om te leren wat werken is? Aan het spoor of in die beroemde plaats waar boven de poort staat: "Arbeit macht frei"?  Met de "work first projecten" (ook niet een uitvinding van onze Rutte?), waar mensen die tot nu toe een beroep op de bijstand deden, direct in werden gedwongen, hebben ze in ieder geval al een voorproefje gehad.



"We willen dat Nederland sterker wordt, krachtiger wordt, versterkt uit de crisis (is die al niet op zijn retour?) komt!" Mensen in de bijstand, wajongers, WSWers, kwetsbare groepen dus, die nu eenmaal niet het geluk van de veelverdieners hebben, de niet-hard-werkenden, maken Nederland zwak, zo denkt Rutte. Hij zegt het niet in die bewoordingen, maar wat we in het regeerakkoord lezen, laat daar geen misverstand over bestaan. Terwijl er een Wa-oud zou moeten komen, wordt de Wajong afgeschaft. Wajongers moeten naar de bijstand, voornamelijk omdat ze dan hun (ja, ook nog!) vermogen moeten inleveren, vervolgens wordt de bijstand fors om laag gebracht, zo laag, dat naast nieuwe armoede waarschijnlijk ook nog honger gaat ontstaan. Dat is precies waar de heer Rutte de zwakkelingen wil hebben: zo zullen ze haast onopgemerkt verdwijnen, omkomen! Hoe minder zwakken, hoe sterker Nederland wordt! Het is impliciet ook duidelijk, waarom hij geen maatregelen aankondigde om de CO2 uitstoot te verminderen, want als de zwakkeren het lootje leggen, dan is er ook minder CO2 uitstoot.

Rutte over het op orde brengen van de overheidfinanciën: "daar hoort een eerlijk (????) verhaal bij: nl. dat iedereen er iets van zal gaan merken".
Een ordinaire leugen: mensen met hoge inkomens, bankiers, bonus-gevers- en ontvangers, medisch specialisten, mensen met top-hypotheken voor eerste of tweede huis, etc. zullen niets merken. "Maar eerst gaan we snijden in eigen vlees!" Minder politici, ambtenaren, maar Ruttes eigen vlees zal geen sneedje krijgen. In wiens vlees daadwerkelijk en ook uiterst pijnlijk wordt gesneden, is dat van bovengenoemde groepen, de meest kwetsbare groepen.

Rutte erkent onomwonden: hij wil geen (nieuwe) onderklasse in Nederland. Wat hem kennelijk voor ogen staat is een Überklasse van gezonde, fitte, hardwerkende Nederlanders. Overigens een impliciete erkenning dat "de Nederlander" bestaat, ook al wilde onze Maxima dat laatst nog stevig ontkennen.
Was het idee van de Überklasse of -Mensch niet van een beroemde en invloedrijke uit Weimar afkomstige Duitse meneer F.N., wiens (moraal)ideeën mede inspirerend waren voor het tot stand brengen van de grootste tragedie in de Europese geschiedenis van de vorige eeuw?
Maar wat nu nog net geen onderklasse is, de genoemde kwetsbare groepen, wordt met het voorgestelde beleid van de heer Rutte wél die onderklasse. Wordt Nederland zo juist niet zwakker in plaats van sterker? Mensen in een bijstandsuitkering, zo is volgens het regeerakkoord de bedoeling, worden ook rechtenlozer. Geen rechten meer, alleen nog maar plichten. Hij heeft het over (de invoering van) de participatieplicht. Ja, want als de bijstand nog verder wordt verlaagd, dan kunnen mensen (helemaal) niet meer participeren, dus moeten ze er dan toe gedwongen worden. Waar het dan in de praktijk op neer komt, is dat men dwangmatig te werk wordt gesteld in de (voor dat doel uitgebreidde) "schoffelbranche" of een vergelijkbare creatief-verzinsel-branche.
Dat zal het resultaat zijn van de verlaging van de bijstand met 2000 euro over een periode van 20 jaar, even afgezien van het feit dat we (vroeg) in die periode gelukkig vast en zeker een andere regering krijgen die het bestaansrecht van niet-werkenden wel zal erkennen.

Dit is geen liberalisme, maar toegepast neo-sociaal darwinisme. De aangekondigde komst van de dierenpolitie wijst er al op: de zwakkere groepen in de samenleving hebben straks minder rechten dan de dieren. Rutte gaat zo zorgen voor een de-humanisering en een ver-animalisering, veel erger en verwerpelijker dan de door Wilders op objectieve en legitieme gronden voorgestane ont-islamisering.
Beleid gebaseerd op "onderbuikgevoelens" van de heer Rutte.